PRÁZDNINOVÁ VÝZVA

Chceš se zapojit jen do něčeho aktraktivního? Máš málo času a nevíš kam dřív skočit? Nebo chceš prázdniny jen prolenošit? Nevadí, i pro tebe je prázdninová výzva: NAJDI zanedbaný kříž - UPRAV okolí kříže - POŠLI fotky

NEJEN PRÁZDNINOVÁ VÝZVA

Zkus se podívat po svém okolí a NAJDI nějaký zanedbaný kříž.

Vyfoť si místo!

UPRAV okolí kříže, dej k němu kytičku (klidně luční kvítí), nezapomeň se i pomodlit za sebe, svoji rodinu, farnost, děkanství, za kněze,... (co tě napadne)

Vyfoť si kříž v upraveném stavu.

POŠLI fotky s komentářem, kde se kříž nachází (případně co je na něm napsáno) na:  fb Pastorační aktivity děkanství Rosice   (nebo na moderator.rosice@dieceze případně na WhatsApp 736 510 824)

Pokračuj a vytrvej v péči o kříž a jeho okolí alespoň přes prázdniny, můžeš k němu občas zanést malou květinku, pomodlit se u něj. 

Pokud je kříž více poškozený, neboj se oslovit farnost, obec a s jejich spoluprací kříž opravit.

Během prázdnin můžeš poslat ještě nějakou fotku.

Cestu ke kříži můžeš využít k běhání, nebo jako příjemnou procházku, projížďku na kole, na koni, atd. Nebo pro modlitbu, rozjímání, rozhovor,...

Výzva je cílena na mládež, děti, na rodiny, mohou se domluvit i celá spolča. Prostě všichni, komu záleží na Pánu Ježíši a na svém okolí.

Kdo je odvážný, může si protáhnout výzvu na více měsíců, nebo na celý rok.

Bojovat budeme i o zajímavé ceny.

A v neposlední řadě můžeš péči o kříž pojmout i evangelizačně, když do úprav pozveš i nějakého nevěřícího nebo hledajícího kamaráda/kamarádku.

Fotky sdílejte, nebo budeme sdílet na fb události Prázdninová výzva.