GODSUMMER

Evangelizační výzva na letní prázdniny nejen pro mladé. Jsi věřící? Máš fb, ig, tik-tok, ...? Evangelizuj a sdílej radost! Poděl se o radost, že jsi věřící!

Evangelizace je podobná tomu, když jeden žebrák ukazuje druhému žebrákovi, kde rozdávají zdarma chléb. Cílem akce GODSUMMER je vzbudit v mladých lidech touhu evangelizovat, dát o sobě vědět, že jsou věřící, protože už jen to, že to okolí ví, je také jistý druh evangelizace. Tato letní výzva se opírá o tři pilíře:

  1. první pilíř je o tom, že Ty sám nebo s kamarády uspořádáš nějakou evangelizační akci. Níže v tomto dokumentu jsou nápady, co můžeš udělat, neboj se ale vymyslet i vlastní akci. Je zde také nabídka, že můžeš přijet na naši akci.
  2. druhý pilíř odkazuje na to, abys sdílel tuto akci na sociálních sítích (Facebook, Instagram). Bude to mít dva efekty - jednak lidé budou vědět, že se akce koná a možná i přijdou, a druhak budou o Tobě vědět, že věříš a že se za to nestydíš. Označ DCM, ať i my víme a ať můžeme sdílet dál. A prosím, zvi osobně, nic se nevyrovná osobnímu pozvání.
  3. třetí pilíř odkazuje na radost z hlásání evangelia. Nejde o to, kolik duší získáš, není to o zážitcích, není to o tom, jestli se to povede, nebo ne. Je to o tom, že vytvoříš prostředí, kde má někdo možnost se setkat s Ježíšem, a to je obrovská věc. Při evangelizaci se Ty sám s Ježíšem setkáš a budeš z toho mít radost. Tuto radost podpoří merch, který dostaneš

Jak na to? Určitě najdeš odpověď sám, ale přesto je zde několik inspiračních nápadů:

  • promodli bytovku/ulici, kde bydlíš
  • vytvořit krátké video nebo sérii videí, která mají křesťanskou tématiku
  • pozvi nevěřícího kamaráda na nějakou křesťanskou akci (festivaly, farní kavárny, pouť,...)
  • zorganizuj akci, která zpřístupní kostel lidem mimo